Aktuelt

Sommertid!

 

OBS! Endrede åpningstider i sommer!

Fra og med 16.06.20 til og med 07.08.20 stenger kontoret kl 1500

Laboratoriet stenger for sendeprøver kl 13.30 mandag til torsdag, fredag før kl 1100 pga Fürst sine hentetider 

 

 

 Vi vil fortsatt minne om at legekontoret er åpent for alle andre legebesøk som ikke er relatert til corona/influensasymptomer!

Det er alle dager fullt mulig å komme til helsekontroll m/blodprøver eller oppfølgningstime/samtale hos fastlegen din:)

 

ALL PERSONLIG UNDERSØKELSE/PRØVETAKING VED LUFTVEISINFEKSJON MÅ UTFØRES PÅ EGNET STED, EVT  FEBERPOLIKLINIKK.

For å bli undersøkt på feberpoliklinikken, må du ha henvisning fra fastlegen eller koronatelefonen. Dette er ikke et drop-in-tilbud. Ring oss for å avtale tid med fastlegen din.

Oppdatert informasjon om dagens Covid 19 situasjon er å finne på de offentlige nettsidene til Folkehelseinstituttet https://www.fhi.no/ og Helsenorge https://helsenorge.no/ .

Hvis du opplever forkjølelse eller influensasymptomer er anbefalingen uansett at du blir hjemme i første omgang. Ring arbeidsgiver og avtal om egenmelding kan brukes, ved behov for sykemelding kan vi tilby VIDEOKONSULTASJON. I så fall ringer du legekontoret for å avtale tid til en slik samtale med legen.

 

Informasjon om Koronavirus 

Oslo kommune anbefaler personer som mistenker å være smittet av koronavirus til å ringe fastlege eller legevakt, i stedet for å møte til undersøkelse!

Alle råd, tiltak og fakta om koronaviruset finner man på Folkehelseinstituttets hjemmeside  https://www.fhi.no/   Her oppdateres samlet informasjon fortløpende og er en sikker kilde til trygg informasjonsflyt.

Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og man bør, når det er mulig, holde minst 1 meters avstand til personer med luftveissymptomer. Man bør også tilstrebe å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå) eller i albuekroken.

God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring.

Det anbefales ikke munnbind for friske personer. Feilbruk forekommer ofte og personer som bruker munnbind tar seg oftere til ansiktet, noe som kan øke smittefaren. Personer som er syke kan bruke munnbind for å hindre smitte til andre.

Friske personer som de siste 14 dagene har oppholdt seg i et område med vedvarende spredning bør følge med på tegn til luftveisinfeksjon (feber, hoste og andre luftveissymptomer) i 14 dager etter oppholdet og ta kontakt med helsetjenesten (per telefon) ved symptomer. Dersom de ikke har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet syk med koronaviruset og ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, kan de omgås andre som normalt.

Informasjonstelefon koronavirus

Hvis du ikke finner svar på fhi.no ring:

815 55 015

Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt: 116 117

 

Videokonsultasjon

Legegruppen Manglerud tilbyr nå videokonsultasjon for økt tilgjengelighet for våre pasienter.

Dette koster 155,-/204,-, inntil frikortgrensen. Du mottar en sms med betalingsoppfordring etter timen, denne betales innen 24 timer, hvis ikke blir det sendt ut faktura m/gebyr.

Hver enkelt lege benytter tilbudet ved litt forskjellige tidspunkter og tjenesten ivaretar alle krav til sikkerhet og taushetsplikt. Har du en smarttelefon med kamera, mikrofon og internettilgang er dette alt du trenger. Legen din vil sende deg en sms med link for opprettelse av samtale etter avtalt tidspunkt. Du vil bli bedt om å teste kamera og mikrofon samt oppgi noe basisinformasjon på forhånd. Alt er veldig enkelt.

Samtalene er begrenset i tid og kan ikke vare lenger enn 8 minutter. Dette for at legen også skal ha tid til å journalføre i etterkant.

Det er ikke alle medisinske problemstillinger som egner seg for videokonsultasjon, og dersom legen din finner det nødvendig tas du inn til en undersøkelse ved et senere tidspunkt. Sykemeldinger, større attester, foreskrivninger av B-preparater og komplekse medisinske tilstander er eksempler som vanligvis ikke egner seg for video.

Tilbudet er nytt og man må påregne noe startutfordringer:)  Våre helsesekretærer vil være behjelpelig med å sette deg inn på time.

 

Har du tatt blodprøver og lurer på svaret?

Nå kan du lett logge deg inn på hjemmesiden til Fürst og sjekke disse selv!

www.furstpasient.no

Har du spm til dine prøvesvar kontakt kontoret i telefonens åpningstider.

 

Informasjon til dr. Løvland sine pasienter

Dr. Løvland har ferie i hele juni

Dr. Julie Fainberg-Sandbu vikarierer for ham hele måneden.

 

 

 Informasjon til Dr. Christine Rønneberg Mehren sine pasienter:

Lege Christine Rønneberg Mehren går ut i ett års mammapermisjon🐣 høsten 2019.

Hun er tilbake etter endt permisjon i november 2020.

Lege Linnea Skjævesland Shumba vil være hennes faste vikar i hele denne perioden.

 

Informasjon til Dr. Bøhn Egge sine pasienter:

Lege Øystein Egge er under spesialisering i allmennmedisin og har for tiden sykehustjeneste ved Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet.

Lege Magnar Eek vil være hans faste vikar.

 

Lurer du på hvordan du skal skaffe deg lege hos oss kan du kontakte FASTLEGEKONTORET på telefon, 800 HELSE (800 43573), eller ved å følge lenkene for legebytte på siden HER

Velkommen nye og gamle pasienter!